Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ξανάρχισαν οι εκπαιδεύσεις Κυκλοφοριακής  Αγωγής των μικρών μαθητών

        Οι εκπαιδεύσεις κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησαν και πάλι έπειτα από σχεδόν δύο έτη απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.Τα μαθήματα οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς γίνονται σε συνθήκες προσομοίωσης, με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, τα οποία κινούνται σε πίστες με σήματα οδικής κυκλοφορίας. Μέσα από την κίνηση σ’ αυτές τις πίστες, δίνεται στους μαθητές μια ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας. Τα παιδιά μαθαίνουν «παίζοντας» με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα να «διαβάζουν» τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να σέβονται την προτεραιότητα, να προσέχουν τους πεζούς, να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται και το σημαντικότερο να καταλάβουν πως σκέφτεται ένας οδηγός ώστε να προσέχουν, όταν περπατούν στην Πόλη.


Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξαιρετικά «ζωντανή» και αποδοτική και κερδίζει το άμεσο ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί με τμήματα από 10 έως 35 παιδιών ηλικίας έως 9 ετών και η εκπαιδευτική ώρα διαρκεί περίπου 90 λεπτά που περιλαμβάνουν 15 λεπτά σεμιναρίου και περίπου 1 ώρα, ανάλογα με τον αριθμό τον παιδιών, διαδρομή με τα ειδικά οχήματα στην πίστα.    

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής διαθέτει πίστα αυτοκινήτων, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κερκίδες, καντίνα – αναψυκτήριο, τουαλέτες, χώρους πρασίνου, παγκάκια, βραδινό φωτισμό καθώς και χώρους στάθμευσης.

Τα τελευταία χρόνια το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί πόλο έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων και είναι εύκολα προσβάσιμο αφού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αττική Οδό αλλά και από τις γειτονικές περιοχές  των Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης, Γέρακα και Κηφισιάς.

Η ΦΛΥΑ Α.Ε., αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτού του εκπαιδευτικού θεσμού, προχώρησε σε έργα που συνέβαλαν στην αναβάθμισή του, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες στους χρήστες του. Η αναβάθμιση των υπηρεσιακών και των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο της ΦΛΥΑ Α.Ε., καθώς συνεισφέρει ουσιαστικά στην εκπαίδευση των μαθητών στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Είναι σε όλους μας γνωστός ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Έλληνες στην άσφαλτο.

Η εκπαίδευση των οδηγών από μικρή ηλικία είναι το πιο σημαντικό βήμα για να μειώσουμε τα οδικά ατυχήματα.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα εξοικειώσει τα παιδιά μας με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, αλλά θα ευαισθητοποιήσει και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Το κόστος συμμετοχής για την εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής είναι 3 € /παιδί.

Για τα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Τήνου 130, Πάτημα Χαλάνδρι 152 38

τηλ. επικοινωνίας: 210 68 30 305


 
ParkoKyklophoriakisAgogis